OVER MIJ

Colour translates the secret messages from your soul!

Jolanda Oorthuis

Ik herinner mij het moment nog goed, waarop ik als klein meisje een grote doos met wel 50 prachtige kleurpotloden won bij een tekenwedstrijd. Wat was ik trots! Voorzichtig streelde ik alle kleuren, die tintelingen in mijn vingertoppen achter lieten en bewaarde ze zorgvuldig in de houten antieke Caran d’ache kleurpotloden doos van mijn opa.

De liefde en fijngevoeligheid voor kleur was toen al voelbaar en werd een gids in mijn leven. Van tekenen in mijn eindexamenpakket, een modeopleiding waar ik mijn heil ophaalde bij alle creatieve vakken, het ontwikkelen van zuiver in kleur afgestemde mode en interieur collecties in mijn werk als inkoopster en productmanager, tot acryl schilderen als fijne hobby. Voor kleur echter echt betekenis krijgt, zijn we vele jaren verder, waarbij ik niet alleen over rozenblaadjes loop.

Met beroepen in de mode, waar het ideaalbeeld verre was van waar ik met mijn curves aan voldeed, had ik vaak het gevoel, dat ik mij extra moest bewijzen. Het gevolg was een flinke dosis stress, die letterlijk aan mij leek te plakken. Daarop volgend verklappen vele lijn pogingen en stiekem snacken, dat mijn lijf en ik geen team waren. Eten als troost met even genoegdoening en snel weer spijt, om ondanks sporten te worden gestraft met een grotere kledingmaat. Zo werd mijn grootste sport kleding vinden, die flatteerde en verbloemde wat niet gezien mocht worden met de kleur zwart in de overdosis. En hoe mooi dat ik al mijn kennis op gebied van styling, fitting en figuuranalyses op een gegeven moment in kon zetten als personal stylist voor vrouwen vanaf maat 42. Ik voelde mij als een vis in het water.

Tot op een gegeven moment voor de derde keer op rij in mijn werksituatie een deur kei hard wordt dichtgeslagen en een klap in mijn gezicht achterlaat. Deze situatie had mij wat te vertellen en dat gesprek ging ik aan.

Daar waar ik kampioen was in het weglachen van mijn eigen onzekerheden en verbergen van mijn angsten, werd het nog meer tijd om buiten de lijntjes te kleuren. Voelen dat de mens achter mijn lijf meer waard is, dan een perfect BMI. Tijd om mijzelf volledig te accepteren in wie ik ben en daarin te geloven. In volle glorie met putjes, hobbels en bobbels en die stralende lach. Een reis in persoonlijke ontwikkeling en studie naar de psychologie van kleur volgde. Een reis waarin kleur vertelde wie ik echt ben, daar waar ik zelf geen taal had en mijn hart liet spreken. Het verwarmde mij en smolt de onrust, die zich in mijn leven letterlijk tussen mijn schouderbladen had genesteld. Vrij in mijn eigen lijf. Stralen in wie ik ben van binnen naar buiten.

Daar waar kleding altijd mijn hulpmiddel was om mij te beschermen en veilig te voelen met mijn curves, werd kleding mijn middel om te communiceren hoe ik mij voel en middel om te bereiken wat ik wil. Vandaag de dag tover ik met alle kleuren uit de kleurpotlodendoos om het leven lichter, luchtiger en fijner te kleuren. Niet alleen voor mij, maar met name ook voor jou!

Beauty begins the moment you decide to be yourselve

Coco Chanel

Het is mijn missie om vrouwen voor wie hun figuur een bron van frustratie is en die niet goed weten hoe ze dit kunnen veranderen, heel eenvoudig, te leren dat ze meer waard zijn dan hun eigen lijf, zodat ze zichzelf gaan accepteren en met trots en zelfvertrouwen in de spiegel kijken. Vol bewondering voorbij pijn, een mooi mens zien met een eigen stijl in kleding met kleuren, die hun lijf flatteert en ondersteunt.

Daarbij gebruik ik de taal van kleur, omdat kleur vaak meer zegt dan je zelf met woorden kan uitdrukken. Zo fijn als je vast zit in je eigen patronen met muurtjes om je heen, die vaak jarenlang zorgvuldig zijn opgebouwd. Met kleur begint je hart gelijk te spreken en kom je relatief snel daar waar het werkelijk om draait, zonder omwegen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Inzicht in je kleurgedrag en onbewuste kleurgebruik, doet je ontdekken wie je werkelijk bent met al je talenten en mogelijkheden. Het laat je voelen wat je waard bent en helpt je bij een zachtere kijk op je eigen lijf. Een echte eye opener en absoluut helpend als je verandering wilt.

Veel vrouwen met een kritisch oordeel over hun eigen lijf, hebben de neiging zich verstoppen in wat ze dragen. Terwijl als je het geheim ontdekt hoe je kleur en kleding kan gebruiken om al je plussen in de spotlights te zetten, er een wereld voor je open gaat. Een wereld waarin jij je vrijer en blijer voelt, je merkt dat je omgeving anders op je reageert en deuren open gaan, die eerder dicht bleven.

Ik vind dat iedere vrouw met welke vorm en maat dan ook, het verdient te mogen stralen in haar eigen lijf en dat ook echt te kunnen voelen. Kleur bekennen in wie je bent, wat je wil zijn en je eigen lijf omarmen. Stralend jezelf zijn op jouw eigen-wijze!    

Wat je van mij moet weten

Ik ben geen modepopje, maar houd absoluut van leuke actuele mode en er verzorgd uit zien. De mooiste uitdaging is voor mij, om het beste uit jou naar boven te halen, wat je zelf niet (meer) ziet. Je laten voelen wat je waard bent en daarbij gebruik ik de taal van kleur, Kleur is een trilling en werkt direct op je emotie. Hierdoor kan dat wat onbewust leeft, gezien worden. Zonder oordeel. Met name dat is super belangrijk voor mij, omdat ik uit eigen ervaring weet wat de impact kan zijn van meningen, die te pas en te onpas worden geuit.

Wanneer het op de juiste kleur aan komt, ben ik heel precies, omdat een nuance het verschil kan maken. Ik voel aan alles als het niet klopt en voor mij is het heel belangrijk, dat jij je goed voelt bij wat je draagt en wat je doet, omdat dat je ook letterlijk draagt en ondersteunt.

Op mijn pad heb ik heel wat beren verslagen, waardoor ik niet terugschrik voor die van jou. Dus als jij eenmaal de eerste stap hebt durven zetten, zet ik graag met jou de volgende, waarbij een gezellige relaxte sfeer met mijn fijne voelsprieten een voorwaarde is.

Realiseer je echter wel, dat ik met mijn nuchtere kijk en praktische instelling graag voortvarend aan de slag ga, omdat ik weet, dat uitstelgedrag je niet verder brengt.

En als je mij echt zou kennen, dan zou je weten dat

✔ “Veel voor weinig” mijn motto is, wat betekent dat ik graag waar voor mijn geld krijg en zelf meer geef dan gevraagd.

✔ Ik heel aanstekelijk kan lachen en daarmee graag het zonnetje laat schijnen, maar uitlachen niet kan waarderen.

✔ Shoppen mijn ultieme ontspanning is, daar waar een ander er op uit trekt in de natuur.

✔ Ik droom van een eigen atelier en als die er is ik geen excuus meer heb om niet te schilderen en boetseren.

✔ Ik van mijn opa niet alleen de houten antieke doos kleurpotloden heb geërfd, maar ook zijn talent om van niets iets te maken.

✔ In oplossingen denken mijn tweede natuur is, maar geen geduld een gezonde uitdaging.

✔ Ik als klein meisje gebeten werd door een hond om daarna met grote boog om honden heen te lopen, maar Labradoodle Lotte nu mijn grootste vriendin is.

✔ Ik voor puzzelen geen geduld heb en mede daardoor zo blij ben, dat de taal van kleur waar ik mee werk snel en krachtig inzicht brengt en puzzelstukjes op de juiste plek legt.

ONTWIKKELING GROEN - STYLESECRET

Reacties gesloten.