K I E Z E N, H O E D O E J E D A T ?

Soms neemt het leven onverwachtse wendingen. Wordt je uitgedaagd, geprikkeld en getest. Liggen keuzes onder de loep en tollen vragen door je hoofd, waar je antwoorden nog niet op weet.

Op dat soort momenten kun je rond blijven tollen en je keuzes stuk denken, wetende dat het toch altijd weer anders loopt. Jij leegloopt op energie met als resultaat, dat je doodmoe vast staat en niet verder komt.

Of je doet het anders.

Laat je mee drijven op de stroom, probeert dingen uit, waarbij het niet erg is als je verkeerde keuzes maakt, omdat je het dan in ieder geval hebt geprobeerd. Het zeker geen falen is, als iets niet lukt, omdat je weet dat je intenties goed waren. Het moed en lef vraagt om mee te gaan op de stroom. Je altijd mild naar jezelf mag zijn en ook dat enorm veel moed vraagt.

Kleur bekennen

Dankzij de taal van kleur heb ik een hulpmiddel, wat enorm helpt bij het maken van keuzes en vergeet niet als weegschaal zijn voor mij, die keuzes altijd en overal 😉. Door een kleur aan mijn probleem  te geven, weet ik door de psychologie van kleur, mijn issue beter te duiden. Krijg ik helderheid op wat er nu precies aan de hand is. Ontdek ik wat mij belemmert en blokkeert. Door ook aan dit laatste een kleur te geven, krijg ik haarfijn mijn vinger op de zere plek en wordt mijn oplossing zichtbaar. Voelbaar omdat kleur daar komt waar woorden te kort schieten. De werking hiervan is zo wonderlijk. Magisch, omdat wat die kleuren vertellen altijd kloppend is met wat je hart te zeggen heeft. En dat gaat zo heerlijk voorbij je verstand. Geeft rust in je lijf, licht in je hart en zicht in je ogen.

Zo voelde ik vorige week startend met mijn nieuwe baan aan alles dat ik die dag roze nodig had. En wist ik precies welke roze, want het shirt wat ik koos gaat het een beetje naar het zalm toe. Ik droeg het met een lichtgrijs vest en zwarte broek. Het ging over mij. Zacht zijn, niet teveel willen, verzorgend, goed willen ‘voelen’ en emotioneel stabiel overkomen, professioneel ook, krachtig en een beetje artistiek. Mijn enthousiasme aanwakkeren voor deze nieuwe stap.

Eenmaal thuis gebeurde er van alles. Ik had zoveel gevoeld en zo bleek later niet alleen van mij alleen, maar ook van de mensen om mij heen. Mijn roze grijze outfit ging in de wiedeweerga uit, om plaats te maken voor mijn rode sweater. Het waarom wist ik nog niet, want kleur kies je intuïtief.  Omdat ik mijn gevoel niet kon duiden, was het tijd om te verdiepen. Bruin gaf antwoord. Alles waar bruin voor staat in het issue waar ik mee thuis kwam, was waar. Ah daar zat hem de kneep. Door inzicht in wat speelt, waar ik bang voor was en waar ik niet in verwikkeld wilde raken, kon ik voelen hoe het zou zijn, als mijn issue was opgelost. Het zal je niet verbazen dat rood hier het antwoord op was. De kleur waarvan ik onbewust voelde, dat ik die nodig had en waarop ik nu met mijn kennis van kleur actie en betekenis aan kon geven. Wat een verrijking!

Verwonderd.

Keer op keer ben ik geraakt door de waarheid die kleur spreekt. Gepassioneerd over hoeveel het jou en mij kan brengen. Hoe effectief en snel je bij de kern komt. Helderheid, licht en lucht die het letterlijk geeft. En vandaag de dag doe ik niets lieverd dan jou helpen inzicht krijgen in wie je bent, waar je voor staat. Hoe we samen jouw uitdagingen aan kunnen gaan, waardoor jij steviger in je schoenen komt te staan en richting aan je leven kan geven bij dat waar je diep in je hart naar verlangt.

Veilig en vertrouwd.

Mensen die mij kennen weten, dat geborgenheid en veiligheid super belangrijk vind, zodat jij je vrij en op je gemak kan voelen. Ik graag naar je luister, maar ook veel kennis te delen heb waar jij je voordeel mee kan doen. Houd van veel voor weinig en als je met mij samenwerkt, krijg je altijd meer dan wat je verwacht. Waarom? Omdat jij het waard bent!

Wil jij ook helderheid op zaken waar je mee rondloopt en niet goed kan duiden?

Misschien zie je nu al op tegen de feestdagen, omdat die gezelligheid voor jou gepaard gaat met een flinke dosis stress. Of wellicht heb je nu al in je hoofd dat je volgend jaar de dingen anders aan zou willen pakken, eindelijk knopen doorhakken. Kiezen voor jezelf? Of je echt eens vrij en blij voelen, gewoon zoals jij bent op je eigen unieke wijze.

Pak dan nu de kans en bel mij op of stuur een berichtje. We plannen samen een telefonische date, waarin jij direct ervaart wat ik voor jou kan betekenen en ik beloof je: het wordt fantastisch!

Veel liefs,

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.