G E R A A K T !

Vanavond is het week tijd voor het tv programma ‘Alles uit de Kast’ met Fred van Leer op TLC. Al vanaf de eerste uitzending, drie jaar geleden ben ik fan en dat is niet zo gek. Met het tumult rondom zijn privé situatie deze week, weet ik dat ik vanavond zal kijken met nog een  zachtere blik, omdat je dit niemand gunt en zeker Fred niet.

Toen Fred in het eerste seizoen voor het programma op zoek was naar vlotte trendy curvy fashion, kwam hij terecht bij @Zizzifashion, waar ik werkzaam was als marketing coördinator en personal shopper. In overleg stelden we winkels open voor opnames en gaven collectie vrij om te gebruiken bij de invulling van het programma. Een aantal keer heb ik zo Fred mogen ontmoeten en met eigen ogen zijn menselijkheid kunnen zien en voelen. Fred is Fred, in het echt niet anders dan op tv. Een beetje gek met een hartje van goud.

Wat mij toen al raakte, in de winkel en in het programma en nog altijd raakt, is hoe lastig sommige mensen het vinden om zichzelf in de spiegel te bekijken. Echt bekijken en niet alleen naar hun uiterlijk, waarvan ze moeiteloos alles wat ze niet mooi vinden kunnen benoemen, maar vooral het niet durven kijken naar wat daarachter nog meer zit.

Niet voor niets zeg ik altijd ‘wat je draagt en hoe je er uit ziet is de verpakking, maar wie je bent zit van binnen’. Om je van buiten prachtig te vinden is het echt van belang om te leren bewonderen wie je van binnen bent. Door je eigen pijn heen te kijken van alle bagage, die vaak als ballast op je pad is gekomen. Een ballast die ook letterlijk aan je kan kleven en van invloed is op gedrag wat je vandaag de dag hebt.

Fred kijkt net als ik, verder dan jouw alleen jouw buitenkant en weet daar met humor een draai aan te geven. Heerlijk zoals hij dat vol respect doet, want ook hij weet dat je buitenkant nog zo mooi kan zijn, maar als je hem zelf niet voelt, het niet werkt en de straling factor, die je zelf van nature in huis hebt, niet aan gaat.

Ik voel Fred in zijn missie om mensen te laten stralen in hun eigen lijf, omdat dat is waar ik zelf ook zo ongelooflijk blij van werd. De paskamer gesprekken, die verder gingen dan een maat of een kleurtje en waarbij ik even het licht in de ogen van mijn klanten kon laten schijnen. Er zijn vele gesprekken die ik mij nog goed kan herinneren, dankbaar voor de openheid, vrijheid en veiligheid die ik kon waarborgen om dit soort gesprekken te laten ontstaan.

Uiteindelijk is de basis van mijn bedrijf geworden om mensen te leren beseffen, dat ze meer zijn dan hun eigen lijf of een perfect BMI. Dat lekker in je eigen vel zitten gaat over zien wie je werkelijk bent. In de spiegel kijken naar niet alleen de buitenkant, maar vooral naar al het moois wat van binnen zit en dat dat gezien mag worden. Als je in de ogen kunt kijken van wie je werkelijk bent, wat je hebt overwonnen, dan kun je ook de buitenkant in een ander daglicht zien. Doen wat je deed achter je laten, kleur bekennen.

Dat kleurkeuzes zo grote invloed hebben op wie je bent, wat je nodig hebt en naar verlangt werd gisteren nogmaals bevestigd. Op het moment dat het tijd was voor de kastsessies, zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik overzag de kast en zag setjes aan een deur hangen in specifieke kleuren en daar sprak al zoveel informatie uit. Fantastisch gewoon! De verlangens kon ik aan de hand van de kleuren lezen en ze vertelden hun verhaal voordat in de spiegel werd gekeken. Magisch.

Het maakt mij zo ongelooflijk dankbaar, dat de taal van kleur op mijn pad is gekomen. Deze  methode mijn perfecte match is, daar waar men geen woorden aan gevoel kan geven, en muren zorgvuldig zijn opgebouwd. Kleur je kan laten voelen, wat onbewust in je leeft. Helpend in het krijgen van nieuw perspectief. Patronen doorbroken kunnen worden en met frisse heldere blik naar jezelf leren kijken. Lichter en luchtiger in het leven kunnen staan.  

Toen één van de dames zei; ja maar die glitterrok, dat is mijn binnenkant zoals ik eigenlijk ben, kon ik een traantje weg pinken. Dat is waar het over gaat. Zo mooi!

Voelen wie je werkelijk bent, dat uitdragen en stralend jezelf zijn op je eigen-wijze.

Een mooie ontdekkingstocht op zoek naar jouw stijlgeheim. Ga je mee met mij op expeditie?

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.