K E R S T S T E R 🌺


Met mijn hoofd in de boodschappen en het eten wat weer gekookt moet worden, valt mijn blik ineens op deze Kerstster in het bloemen schap van de supermarkt. Helderrood met een gele twist in de kern. Hij staat te stralen en de passie spat ervan af, alsof hij mij even bij de les wil brengen. Hey jij daar, toe maar, spetter maar, laat liefde & passie stromen.

Wat is het toch met die Kerststerren rond Kerstmis en waarom zien we ze juist dan?

Ik heb het nooit begrepen, maar een onderzoekje op Wikipedia leert dat het met een legende te maken heeft. Met mijn liefde voor bloemen is deze op één of andere manier toch minder favoriet. Maar waarom? De vraag intrigeert mij. De plant heeft iets wakker gekust.

Ik maak een foto en het rood schittert na op mijn netvlies.

Volgens de Feng Shui leer zou de Kerstster rondom Kerst enorme positiviteit en energie brengen op kantoren. Nu ik de taal van kleur meer en meer beheers snap ik onmiddellijk dat de kleur daar zeker zijn invloed op heeft, maar dat is toch iets wat we elke dag kunnen gebruiken en waarom dan met Kerst? Ik zeg kom maar op met die planten dan.

Het rood van durf, moed, passie, energie, liefde. Het rood waarvan ik weet dat het mij soms ontbreekt, maar op de start van deze nieuwe week voor Kerst een mooi begin is.

Na een jaar van ontwikkelen, openstaan, leren, loslaten en zaaien, mag de lef, focus en het zelfvertrouwen een plekje krijgen om in 2020 te gaan oogsten. Een mooi nieuw doel om met passie voor te gaan. Wat een gekleurde plant al niet te weeg kan brengen! Hij wordt met de minuut mooier. Love grows on you!

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.