S C H A T T E N 💜


Met een verhuizing in zicht en opruimen van kasten en laatjes stilletjes op de agenda, ontdek ik stukjes van mijzelf, die in de vergeet hoek lagen. Puzzelstukjes die door de magie van kleur helderheid krijgen en op hun plek vallen. Het fascineert mij als ik tot de ontdekking kom, dat bepaalde kleuren in bepaalde fases van mijn leven juist wel heb gedragen, terwijl ik dacht en er stellig van overtuigd was dat het er nooit was geweest. En het mooie is dat het helemaal niet uit maakt, omdat juist die overtuiging op dat moment zoveel inzicht gaf, op dat waar ik als mens in mocht groeien.
💜


Groei die ik nodig had om verder te kunnen. Dingen anders te doen, dan ik altijd deed, omdat dat veilig was en ik eerlijk gezegd ook niet goed wist hoe het anders moest. Ontdekken dat ik vrij mocht zijn om te vliegen met talenten die er altijd waren, maar een flinke poetsbeurt konden gebruiken. Glimmen en daarmee ook glans in mijn leven terugbrengen. Bijzonder toch, dat kleur die helderheid brengt? Het ontroert mij.
💜

En zo draag ik vandaag deze ketting, die ik jaren geleden zelf maakte in een periode waar paars belangrijk was. Een tijd waarin mijn creativiteit tot leven werd gewekt en in verbinding zocht naar wie ik was. Een periode waarvan het boek op één of andere manier werd gesloten en ik mijzelf kwijtraakte, waarvan ik nu ineens weet waarom en waardoor. Ik sluit voorzichtig mijn hand om deze kostbare schat met gekleurde staafjes. Precies, zoals ik toen altijd deed en snap nu waarom. Het gevoel wat het toen al bracht, kan ik ineens plaatsen. Dit is thuiskomen!
💜

Thuiskomen bij jezelf, haha, stom zweverig gedoe. Want wat is dat nou? Maar voortaan zal ik dat niet zo stellig meer roepen. Ik heb gevoeld hoe het is, met nog meer ruimte voor de plek tussen mijn schouderbladen op mijn rug waar jarenlang emotie zat op gekropt. En dat is toch wel een heel letterlijk gevoel.
💜

Kleur is een trilling een die emotie te weeg brengt, wetenschappelijk onderbouwt en dat maakt het voor mij zo reëel. En nog realistischer als je zelf doorvoeld, wat het met je doet, wat je zo heeft gevormd en wie je bent geworden. Dat kleur in je omgeving en in en om jou zoveel invloed heeft, op hoe jij je voelt en hoe anderen op je reageren. Dat inzicht in kleur, het zoveel makkelijker maakt om dingen anders te gaan doen, zelfs als patronen jarenlang zijn vastgeroest. Hoe? Kleur is overal, je hoeft het alleen maar te zien. Open je ogen en verwijd je blik. Laten we samen kijken!
💜

Samen omdat je het niet alleen hoeft te doen. Stuur mij nu een berichtje en we gaan op zoek naar jouw geheime schatteen.

Fijn weekend! Liefs,

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.