Stralend rood

Daar staat ze te shinen. In een natuur die om haar heen steeds grauwer wordt, geeft zij kleur aan het bos. Licht haar omgeving op en bezorgd menige wandelaar een glimlach op het gezicht. Tenminste dat is hoe het mij vergaat als mijn ogen haar treffen. Ik verzacht, voel mij lichter en realiseer mij maar weer wat een fijne kleur rood kan zijn.

Het rood om even de aandacht ergens op te vestigen. Je bij de kladden te grijpen en je kop boven het maaiveld uit steken. Jezelf durven laten zien, moed hebben, jezelf vullen met nieuwe energie en je enthousiasme aan wakkeren. En is dat niet wat die paddenstoel letterlijk doet? Deze paddenstoel kust mij zomaar even wakker.

De betekenis van kleur is de vertaler van mijn gevoel en omdat ik het nu kan duiden kan ik ook gericht stappen zetten, die mij optillen naar een volgend niveau, een nieuw actieplan. Kleur is een fijne leidraad en zo handig want het is overal. Je hoeft het alleen maar te zien.

Heb jij wel eens een bepaalde kleur die je ineens op valt?

Kleur spreekt direct tot je emotie en je verstand snapt er vaak helemaal niks van. En dat is nou juist zo lekker. Als gevoeld kan worden wat onbewust bij je leeft, ontdek je wat je hart te zeggen heeft en dat is vaak meer dan je had kunnen bedenken.

Hoe kan dat?

Je verstand blokt vaak je onbewust zijn af, omdat ze allerlei “ja maar’en” bij je op roept en daarbij is omdenken in mogelijkheden een kunst op zich. Kleuren kunnen je laten voelen hoe het zou zijn als blokkades en vaste overtuigingen zijn opgeheven. Ze laten je nieuw perspectief zien en ondersteunen je bij dat wat jij wilt realiseren.

Zo kies je de kleuren die je draagt onbewust en kan het ineens zo zijn dat je bepaalde kleuren niet meer gaat dragen of ineens begint met een bepaalde kleur dragen. Je kunt het niet verklaren maar iets op jouw pad zorgt ervoor dat dit spontaan gebeurt, omdat je die behoefte voelt. Zo kunnen bepaalde kleuren ineens confronterend voor je zijn en anderen juist roepen om aandacht.

Als je meer te weten komt over jouw kleuren dan kun je deze ook bewust leren inzetten. Kleur bekennen en misschien wel buiten de lijntjes kleuren. Eindelijk veranderen wat je stiekem al heel lang wilt, maar waar je verstand steeds vermanend om de hoek komt kijken. Ja maar als, dan… is een welbekend zinnetje wat dan steeds op plopt en je weerhoudt van doen.

En daar komt die rood dan weer heerlijk om de hoek kijken. Want wat als, “ja maar als, dan” nu is? Gewoon durven en doen? Springen in de wereld van jouw kleuren? Net als die paddenstoel in de natuur kleur aan je omgeving geven? Kleur aan jouw leven? Het misschien wel weer spannender maken, als het een beetje is ingedut? Eindelijk die stille droom waarmaken? Afrekenen met het gevoel dat je niet goed genoeg bent?

Mijn droom?

Ik droom van heel veel vrouwen blij maken en leren beseffen, dat ze goed zijn zoals ze zijn en hun eigen hart mogen volgen. Een wereld waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn, ongeacht afkomst, opvoeding en uiterlijk. Een grote droom, dat weet ik maar groots denken, levert grootste resultaten en daar ga ik voor.

Fijn idee toch. Blij zijn met jezelf en je hart volgen. Wil jij dat ook?

Laat mij jou helpen bij mooie inzichten samen met de taal van kleur om dit stap voor stap te verwezenlijken. Laat je verbazen als ik tover met jouw kleuren en we op zoek gaan naar jouw stijlgeheim, waardoor jij lekker in je vel komt te zitten en een wereld voor je open gaat. Kleur doet namelijk niet alleen wat met jou maar ook met je omgeving. De paddenstoel midden in de herfst natuur is het levende bewijs. Word je eigen paddenstoel en check in op https://stylesecret.nl/aanbod/

Met Liefs,

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.