S P I E G E L B E E L D


Zeg eens eerlijk? Kijk wel eens trots naar jezelf in de spiegel? Met een blik waarbij je ogen niet gelijk afdwalen naar de plekken, die je niet zo leuk vindt. Kijken om te bewonderen wat je wel aan staat en denkt hé wat een mooi mens? Best lastig hè, als je al snel wat op jezelf hebt aan te merken en jij en je lijf niet zo’n toffe match zijn?

Verstop je je dan het liefst een beetje? In donkere kleding misschien om niet te veel op te vallen? Grijs of Zwart? In iets wijds, wat een beetje verbloemd? Of ga je juist voor stralend wit, omdat je van nature perfectionistisch bent, open staat voor alles en iedereen, maar ergens ook een beetje onbereikbaar wil zijn?

Wist je dat je volledige onbewust de kleuren van je kleding kiest passend bij de emotie, die jij ervaart of waar jij meer behoefte aan hebt? Je op bepaalde momenten in je leven zomaar zin kan hebben in een andere kleur, die dan ineens lonkt, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe fase in gaat of een bepaalde periode afsluit?

Zo koos één van de fijne vrouwen in mijn praktijk na een periode van veel groen, ineens voor helderblauw. Ze ging op reis de wijde wereld in. Een spannend avontuur waarbij ze wel wat vertrouwen kon gebruiken. Helderheid op zaken die vooraf geen gesneden koek voor haar zijn, omdat onduidelijkheid normaal gesproken onrust geeft en nu overzicht en kalmte helpend mogen zijn. De blauwe kleur van water wat stroomt en zijn weg vindt. Golven die over elkaar heen buitelen en de ademloze blauwe lucht die haar ondersteund met kalmte bij wat open ligt en mogelijkheden ongekend zijn. Vrijheid!

Soms kan het handig zijn om te weten waar kleurkeuzes voor staan en hoe je bewust de kleuren van je kleding kan kiezen om je te ondersteunen in dat wat je graag anders zou willen. Met name als je een beetje vastgeroest zit in bepaalde patronen en niet meer goed ziet, hoe je dingen zou kunnen veranderen. Zeker als het gaat om de dingen waar je minder blij van wordt of zaken die keer op keer niet lijken te lukken.

Misschien wel net die paar kilo’s er af,omdat jij en je lijf geen vriendinnen zijn en het zo fijn zou zijn als dat geen issue meer is. Dat je je vrij en blij kan bewegen in het lijf wat je hebt en dat okay is zoals het is? Of wanneer je het zat bent, omdat iedereen altijd maar weer over je heen lijkt te lopen en het net is of jij er niet toe doet. Jij ook wel eens als nummer 1 op een prioriteitenlijstje wil staan, waardoor er rekening wordt gehouden met jou!

En wat als jij jezelf eens op nummer 1 zou zetten? Doen wat jij wilt. Droom je daar niet stiekem van?

De kleuren die je draagt vertellen wie je bent en zeggen iets over de jouw inhoud, je verlangens en talenten. Puur omdat iedere kleur een andere emotie en eigenschappen vertegenwoordigd. De kleuren van je kleding helpen je met jouw verpakking en verbergen het cadeautje wat soms nog niet gezien mag worden. Gewoon omdat het nog geheim moet blijven, de tijd nog niet rijp is of nog even te spannend is. Om meer van jezelf te durven laten zien, kan het handig zijn om de kleuren van jouw inpakpapiertje, je kleding, eens een andere gloed mee te geven. Je zal merken dat dat iets doet met jouw gevoel, maar ook met de mensen in je omgeving. Veranderen wordt makkelijker van je ooit had gedacht.

Zin om jouw leven eens een andere wending te geven? Jouw verpakking open te scheuren of voorzichtig een puntje op te lichten en te ontdekken wat voor mooie geheimpjes daar achter verscholen gaan, die gezien mogen worden? Anders in de spiegel leren kijken? Met meer zelfvertrouwen?

Waag de stap en stuur mij een berichtje. Ik vertel je dan precies hoe we samen aan de slag kunnen gaan. Geheel vrijblijvend. Dus aarzel niet en zet je eerste op weg naar anders doen. Reuze spannend, dat realiseer ik mij goed, maar absoluut betoverend. Denk maar aan die toverbal van vroeger waarbij steeds weer een ander geheim gekleurd laagje te voorschijn komt. Steeds een verrukkelijke verrassing waar je je op verheugen kon. Zullen we samen toveren? Tot zo in Messenger!

#coaching #kleurentaal #bodyconfidencecoach #curvyfashion #mode #kleur #kleuranalyse #kledingstijl #plussize #liefleven #positivevibes #allbodiesaregoodbodies

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.