F I S H S T O R Y 🐠


Ruim twee weken geleden was ik met de vraag opgezadeld, wat ik nodig had om te gaan vliegen. Een vraag die ruimte en aandacht nodig had. En zo lag ik een aantal dagen later op een zaterdag bij te komen in een sprankelende aquarium sauna met turkooise achtergrond. De kleur van ontspannen, vakantie, even niet hoeven, innerlijke rust, en just ‘go with the flow’…

Rustig kijk ik naar een speelse, eigenwijze, koddige gele vis. Nou ben ik niet ingewijd in het wel en wee van het aquarium leven en had geen idee met wat voor visje ik mee te maken had, vrolijk was het wel. Spontaan en blij fladdert hij of zij door het aquarium tot in de kleinste hoekjes verborgen in het koraal, voelt zich thuis, vrij als een vogeltje. En dan ineens is er inzicht. Pfff denk ik, dat is even lekker, houd jij mij daar een mooie spiegel voor. Badend in geel gaat die vis vol zelfvertrouwen positief de wereld door. Ik vraag mij af of dit is wie ik ben, kan en wil zijn. Het antwoord blijft nog even vaag.

De kleine gele vis zoekt opmerkelijk genoeg, steeds contact met haar wat grote vriendin, die rustig beheerst het bad door zwemt. Neus in de lucht, bijna met rechte rug en schouders naar achter, snap je dat. En dan de kleur…in het licht van het aquarium blinkt deze paarse vis met fel geel staartstuk bijna triomfantelijk tegen de turquoise achtergrond. Wat vertellen deze visjes mij?

Ineens zie ik het! Op het moment dat bij mij het kwartje valt maakt de paarse vis plotseling een hele gekke duikeling en mijn hart letterlijk een vreugdesprongetje. Hoe dan? Ik voel tot in mijn botten heel diep van binnen wat het is wat ik nodig heb. Het zelfvertrouwen van de gele vis kruipt als het ware in mij en dat is waar die gele staart voor staat. Die paarse Picasso doktersvis -want dat blijkt het te zijn- ben ik. Mijn eigen authentieke ik met (zelf)vertrouwen. Het gevoel van rust, licht en luchtigheid wat dat ene moment mij brengt settle ik diep in mij. Ik heb het doorvoeld.

Mijn kleurkracht, dankzij de rust en ruimte die ik mij gunde, het roze wat ik de afgelopen weken zo nodig had en daar in mijn super zachte roze badjas is ineens die duidelijkheid. Vertrouwen in en op mijzelf en mijn eigen wijze. Gezien in een aquarium, vertelt door twee vissen, een verhaal in kleur, vertaald door de eigenschappen van die kleuren. Kleur die nooit liegt, zuiver de emotie raakt, helderheid schept. Vanuit die helderheid op vrolijke, luchtige en zachte wijze verder gaan in dat wat voor mij ligt.

En weet je wat het mooie is? Ik volgde in de vroege morgen mijn intuïtie en boekte een ander sauna complex dan ik eigenlijk heen zou gaan. Ik voelde heel duidelijk dat ik behoefte had aan een kleinere verfijndere intieme sfeer. Geen massale toestanden. Juist die keuze bracht mij mijn antwoord, vleugels om te vliegen en uit te stijgen boven het water. Vliegvisje.

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.