L E N T E !

 Een jaar geleden werd de eerste dag van de lente, de dag van een nieuw begin. Letterlijk voor mij. Waar deuren open waren en ik nog zoveel meer openingen zag, ging de deur dicht en werd ik gedwongen mijzelf opnieuw uit te vinden of misschien wel zelfs echt te vinden. Een reis van vallen, opstaan en verder gaan. Oud zeer verwerken, loslaten. Maar tjee wat was en is dat lastig. Net als altijd zoekend naar antwoorden, daar waar waarom er niet toe doet, maar ik graag dingen wil begrijpen. Mijzelf snappen, weten wie ik ben, zien dat ik er toe doe, voor mezelf en anderen. Van waarde ben. Eigenwaarde creëren.

Alles wat groot is begon ooit klein. En ik zat op de tribune bij Marco Borsato terwijl ik zag; alles wat groot is begint met kleur. Euforisch nam ik afscheid van klein. Mijzelf en anderen grootsheid gunnend. Rijkdom in licht en kleur. De taal van kleur vertelde mijn verhaal. Liet mij voelen waar het schorte en leerde mij inzicht krijgen in wie ik werkelijk ben, wat ik wil en belangrijk vind.

Vanuit de herfst en het donker kreeg ik door kleur weer zicht. En nu is het 21 maart 2020. De afgelopen weken keek ik er naar uit. Trots op wat ik had bereikt en gedurfd.

Trots ben ik nog steeds, en hoewel ik steeds steviger sta, brengt Corona een nieuwe hobbel. Voer voor mijn ego, die vanaf mijn schouder heerlijk kwettert. Ik voel de onrust in de wereld van vandaag, die mij aan het wankelen brengt. ‘Zie je wel, toch weer beren op je weg’, roept het ego snerpend.

Maar deze keer is het anders en doe ik het anders. Kleur geeft mij de moed die beren zachtjes te aaien en ze zo nu en dan een gepaste optater te geven. Zo groei en bloei ik verder en ontdek ik nieuwe geuren en kleuren. Zie ik een nieuwe lente in een wereld die verstild is en ben ik nieuwsgierig hoe het leven er volgende jaar uitziet.

Geduld en vertrouwen is waar ik op zal bouwen, zodat ik jou ook een kleurrijker leven kan geven. Want dat is wat ik iedereen gun met de hoop dat de tijd van stilte, uitdagingen, verdriet en verlies, ons meer kleur brengt dan ooit te voren in verbonden-en saamhorigheid één met de natuur. Zodat we samen kunnen vliegen!

Geniet van de lente, geniet van elkaar!

wat je misschien ook leuk vindt...

Reacties gesloten.